Maandag 8 augustus 2016,

Vandaag was DE grote dag, Jackelien is vandaag 50 jaar geworden. (als je het tijdsverschil bekijkt, was ze in Nederland gisteren al jarig) Voor vandaag staat de Whale Watch Tour op het programma. maar ook verhuizen van de waterkant beneden naar de site boven. Toen we vorig jaar augustus deze camping boekte was bijna alles al vol. Omdat we hier met de verjaardag van Jackelien wilde zijn, hebben we gekozen om dan maar te verhuizen van plek. Gisteravond besloten en in overleg met de camping om de 5th wheel te parkeren langs de kant en daar gewoon 1 nacht te blijven ipv s’avonds nog aan en afkoppelen. We gaan dan ook morgen hier al weg. We hebben een camping gereserveerd in Nanaimo, 5 minuten van de ferry.

Vanmorgen na het aan en afkoppelen, naar campbell river gereden voor onze tour van vandaag. We gingen met 2 boten van Eagle Eye Adventures. Het weer was niet al te goed, dus behalve de reddingspakken, kregen we handschoenen, muts en een bril mee. Ik moet nu al zeggen, al was het fris, het is de gehele dag droog gebleven. De kleding beschermde ons goed tegen de koude.

Whale watch tour.

We vertrokken richting zuiden waar de Humpback Whales zouden zijn. niet veel later zagen we de eerste al. In totaal ongeveer 4 á 5 gezien. een ( Maude genaamd ) had ook een baby whale bij zich. Zeer leuk om te zien.

humpback 2

Daarna doorgevaren richting Orca’s. Onderweg nog wel White Sided Dolphins tegen gekomen. Ze waren met een grote groep bij elkaar.

 

Toen was het best wel ver varen naar het gebied met de Orca’s. Denk zeker 1,5 á 2 uur. Voordat we de Orca’s gingen zoeken eerst even een lunch genuttigd op Port Neville. Was een heerlijke lunch, wat Jackelien niet wist, is dat ik Champagne had geregeld voor iedereen. Dus we hebben getoost op Jackelien haar verjaardag met champagne op een prachtig eilandje.

Na de lunch een klein stukje gevaren, en ja hoor daar waren ze, voor het eerst in ons leven hebben we Orca’s in het wild gezien. Wat is dat een beleving, het was etenstijd voor ze. dus waren met niets anders bezig als naar voedsel zoeken. waar we ook keken zagen we ze zwemmen. Maar dan ineens verdwenen ze ook weer voor een paar minuten. Dan verschenen ze weer op een andere plek. Jos van Eagle Eye had hier een neus voor, want regelmatig verplaatste hij de boot waar ze dan ook opdoken. Na lange tijd hier rond gedobberd te hebben, moesten we helaas weer terug naar Campbell River. de tour die eigenlijk 6 á 7 uur zou duren, heeft ruim 8 uur geduurd.

orca

orca

We hebben een prachtige dag gehad. En Jackelien haar verjaardag kon niet meer stuk. Na de tour nog heerlijk Steak wezen eten bij Boston Pizza.

Een dag om nooit te vergeten.

Wifi is weer eens niet optimaal hier, dus meer foto’s volgen zsm

Groetjes van Broekies on tour.

plaats een reactie

Reacties

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://broekiesontour.nl/whale-watch-tour