Vandaag bijna volle dag op zee. s’avonds rond 21:30 uur zijn we gearriveerd in Madeira-Funchal. We meren niet aan, maar blijven in de baai liggen. rond Funchal liggen er ongeveer wel 10 cruiseschepen. Dit heeft allemaal te maken met de vuurwerkshow waar Funchal om bekend staat.

Vuurwerk,

Wij hadden toen we aan boord kwamen een tafel gereserveerd op het hoogste dek. Eigenlijk koop je een fles champagne en krijg je er een tafel bij. Omdat wij graag een goed uitzicht hadden op het vuurwerk, hebben we een keer gek gedaan, en hebben we een fles Dom Perignon besteld. Hoe betere champagne je bestelde hoe beter het uitzicht zou zijn. Na een heerlijke 5 gangen diner, zijn we naar dek 12 gegaan waar onze tafel was.

Op dit apart gereserveerde VIP dek was het goed geregeld, we hadden onze eigen ober, de champagne stond al gekoeld op ons te wachten. Diverse heerlijke hapjes werden gebracht incl grote aardbeien met chocola. Maar het uitzicht op de kust van Funchal was niet echt goed. Hadden we hier dan voor betaald? Volgens onze ober hoefden we ons geen zorgen te maken en kwam alles goed. En inderdaad, ongeveer 10 minuten voor de show werd het schip 90 graden gedraaid en hadden we de beste plekken om het vuurwerk te kunnen zien.

Nieuwjaar,

Het vuurwerk van Funchal heeft in 2009 het guinnes book of records gehaald voor meest spectaculaire show, dus de verwachtingen waren best wel groot. Maar klokslag 00:00 uur was het dan zo ver. 2018 begon met een fantastische show. over de gehele kustlijn en in het binnenland was een spectaculaire vuurwerkshow te zien. Overal ging tegelijk hetzelfde vuurwerk af. foto’s en video’s kunnen dit niet omschrijven. ongeveer 10 minuten lang hebben we met open mond staan te kijken. Voor ons was dit een van het leukste begin van het nieuwe jaar. Beetje jammer dat we dit niet konden vieren met de rest van ons gezin, maar wie weet in de toekomst. Na het vuurwerk nog een beetje na zitten kletsen met wat Spanjaarden, en nog een glaasje champagne gedronken met onze ober. met inmiddels de tweede fles champagne zijn we naar de disco gegaan, hier hebben we ons nog prima vermaakt. Jackelien heeft nog een paar keer de dansvloer gezien en de heupen wat losgegooid. Rond 04:30 uur was het tijd om onze hut op te zoeken.  2018 is in ieder geval op spectaculaire en leuke manier voor ons begonnen.

 

plaats een reactie

Reacties

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://broekiesontour.nl/madeira-31-december