Vandaag hadden we geen excursie geboekt. Met een taxi een tour maken heeft toch wel onze voorkeur. Na weer een heerlijk ontbijt, zijn we van het schip gegaan. Daar stonden al zeker 40 taxi te wachten op ons. (en andere passagiers)

Na een taxichauffeur gevonden te hebben die ook engels spreekt, Wat eigenlijk ook de eerste taxi in de rij was, Hebben we besloten om een tour naar Monumento al Campesino, Montanas del fuego Timanfaya en Puerto del Carmen te doen. Deze zou ongeveer 4 uur duren en kost 108 euro per taxi, dat is 54 euro per persoon. dit is even duur als de excursies van Pullmantur. mochten we meer tijd willen of nog andere bezienswaardigheden willen zien, kwam er 30 euro per uur bij.

De tour,

Als eerste was dus Monumento al Campesino aan de beurt. Daar aangekomen stond er een standbeeld gemaakt van oude brandstof tanks van schepen. Tja wat zou ik zeggen, leuk om te zien, maar niet echt indrukwekkend.

Nadat we het beeld beklommen hadden, nam de chauffeur ons mee naar binnen. Wat we toen te zien kregen was een stukje history van het eiland. Voornamelijk hoe “Cofu” gemaakt werd. Dit is een typisch Lanzarote gerecht. Natuurlijk hebben we dit ook geproefd met een koppie koffie erbij.

Ineens was het monument een stuk interessanter als dat we dachten, Ook uitleg hoe op het eiland de regen opgevangen wordt. Het regent tenslotte niet heel veel hier. Volgens de chauffeur ongeveer 4 á 5 dagen per jaar. Het restaurant op de foto’s ligt onder de grond en wordt alleen gebruikt bij trouwerijen etc. De rotsen die je ziet zijn natuurlijke rotsen en het gebouw is er om heen gebouwd.

Na een leuke en interessante eerste stop rijden we door naar het nationale park TimanFaya. Hier hebben we een vulkanische bustour van ongeveer 45 minuten. Dit gebied is alleen met een bustour te bezichtigen om het park niet te laten verwaarlozen door alle toeristen. de ticket voor een tour kost € 10,00 PP. Toen we aankwamen bij het park stond er ongeveer een file van 2 kilometer. Het zou ongeveer misschien wel 2 uur duren voor je aan de beurt bent voor een parkeerplekje. Maar wat blijkt, Taxi’s mogen de hele file voorbij rijden en hebben voorrang. dus binnen een paar minuten zaten we al in de bus. De chauffeur gaf als tip ook nog mee om links plaats te nemen voor het beste uitzicht.

Montanas del fuego Timanfaya.

We hebben niet veel foto’s genomen, op foto’s krijg je toch niet de indruk van het daadwerkelijke beeld wat je hebt als je het in het echt ziet. Ongelooflijk. Ze noemen het ook wel het maanlandschap. Maar een paar meter onder de oppervlakte is er nog veel activiteit. De rotsen zijn gewoon warm, echt warm. je moet ze niet aanraken, je verbrand gewoon. ook zijn er geisers actief.

De onderste 2 foto’s zijn van de BBQ, dit is een natuurlijke warmtebron en varieert van 180 tot 220 graden. De kip wordt dus gegrild door de warmte uit de aarde. Echt, dit moet je ooit gezien hebben. Ons gaf het in ieder geval een geweldige indruk. zeker de bustour. Maar ga je met je eigen auto. Trek er dan maar veel tijd voor uit.

Wijngaarden.

Op lanzarote heb je ook veel wijngaarden. Niet zoals in b.v. Frankrijk, maar laag bij de grond. graven een gat in het zwarte zand, ze zetten er een rond stenen muurtje half omheen. en het groeit. Hoe precies was ons niet helemaal duidelijk, de technische vertaling van Spaans naar Engels, lukte niet helemaal.

In ieder geval apart om te zien. Na een goede uitleg zijn we gestopt bij een wijn proeverij, La Geria, hier een glaasje heerlijke zoete witte wijn gedronken. en een foto gemaakt van de fles om deze thuis ook te kunnen kopen. Want helaas we kunnen ze niet meenemen op de boot en in het vliegtuig.

Lunch,

Bij de wijnproeverij is ook een restaurant, we kunnen daar wat Tapas eten, Maar met 4 touringcars voor de deur en tig auto’s, is dit niet ons favoriete plekje. De chauffeur gevraagd om een Tapasbar waar het goed eten was. We zijn daarom een stukje terug gereden naar Mozaga waar we inderdaad heerlijke tapas hebben gegeten, we hadden de chauffeur uitgenodigd om mee te lunchen, dit was voor ons wat makkelijker want volgens mij waren wij de eerste toeristen haha, geen woord engels. maar dank zij onze chauffeur kregen we precies wat we wilden. Alles smaakte heerlijk.

Puerto del Carmen,

wordt vervolgt.

 

 

 

plaats een reactie

Reacties

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://broekiesontour.nl/lanzarote