Dit is de eerste keer dat we niet hebben aangemeerd in de haven. We liggen een paar honderd meter van de kust. Wie aan wal wil, wordt met een tender van het schip aan wal gebracht. Om alles vlot te laten verlopen, moet je kaartjes halen voor deze tender (gratis). Op het moment dat je nummer omgeroepen wordt kan je naar de uitgang op dek 3 voor de overtocht.

Funchal,

We hadden voor deze dag express geen excursie geboekt. Ook wilden wie niet met een taxi het eiland bekijken. Enigste wat we wilden is even rustig in Funchal rond dwalen en wat souvenirs kopen. Rond 10;45 uur werd ons nummer omgeroepen en konden we met de tender naar de kust.

Na een paar minuten waren we aan wal, de gemiddelde temperatuur in Funchal in december is rond de 19 graden, met een temperatuur tussen de 22 en 23 graden hadden we dus extra geluk. Veel horeca gelegenheden waren open, ook diverse souvenirs winkels en enkele kleine kleding/schoenen zaken. De grotere winkels waren gesloten op 1 januari. Maar we kwamen gelukkig niet om te shoppen. we hebben een beetje door het centrum geslenterd, een terassje gepikt, en wat souvenirs gekocht. Na een paar uurtjes genoten te hebben van het prachtige Funchal, zijn we weer terug naar het schip gegaan. door het laat naar bed gaan en het weer vroeg wakker worden, waren we allebei een beetje brak. We zijn tenslotte ook de jongste niet meer hebben we gemerkt.

In ieder geval hebben we een leuke eerste indruk gekregen van madeira, en na de vuurwerkshow van gisteren avond was het de zeereis meer dan waard. vanavond rond 20:00 uur zullen we weer naar Gran Canaria varen, waar onze reis zal eindigen.

plaats een reactie

Reacties

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://broekiesontour.nl/funchal-1-januari