Datum:  Zondag 20 Mei 2018

Afstand: 41 kilometer


Vandaag eens dichter bij huis gaan fietsen. Vertrek vanuit huis naar Sterksel, Heeze, lierop en weer naar huis. Wij wonen al heel ons leven in Brabant, totaal ongeveer 40 jaar in Eindhoven, 5 jaar in Geldrop en de laatste 7 jaar in Someren-Heide.

We zijn vaak op vakantie geweest naar bijzonder mooie plekken, maar zo dicht bij huis waren we nog nooit geweest. Raar in ieder geval. Nu komen er ook andere interesses na mate je ouder wordt, maar dat we dit stuk mooie natuur nog nooit eerder bekeken hebben is eigenlijk toch wel gek.

In ieder geval, vandaag was het tijd om eens te kijken in welke omgeving we nu eigenlijk de laatste 50 jaar hebben gewoond. We fietsten eerst langs de prachtige Heide van Someren richting Sterksel. Vanuit sterksel binnendoor naar Heeze waar we Kasteel Heeze hebben bekeken. ( 100 keer langs gereden maar nooit geweten of gestopt om eens te gaan kijken.)

Na Heeze de Strabrechtse heide in gefietst. Wisten wel dat het bestond, maar nooit de moeite genomen om eens door te fietsen of wandelen. We waren niet de enigste. Door de Strabrechtse Heide lopen diverse fietspaden, Zo zijn wel een beetje smal, en met veel tegemoet komende fietsers moest je meer kijken waar je fietste als dat je van de omgeving kon genieten. Dus regelmatig even gestopt om van de rust en uitzicht te genieten.

In Lierop was het heel druk, de jaarlijkse rommelmarkt was namelijk aan de gang, daarom maar doorfietst naar De Hooyse Hoeve voor een heerlijke lunch. Door het mooie weer waren er veel fietsers en wandelaars, misschien daarom dat de service wat lang duurde. Voor mij niet een eerste goede indruk van dit restaurant. Maar na wel een heerlijke lunch doorgefietst naar Someren.

 

 

Via Manage Keelven terug naar huis. Alles bij elkaar 41km gefietst met heerlijk weer.

 

 

 

 

 

Vandaag was weer een geslaagde fietsdag. Voor diegene die van bos en heide houden en uit de drukte weg willen, zeker een aanrader.

 

deze route is te vinden op Route.nl onder nummer: 817666

plaats een reactie

Reacties

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://broekiesontour.nl/fietsen-rondje-someren-heide