Datum: Maandag 7 Mei 2018.

afstand: 40,7km


Dit is onze eerste fietstocht sinds we onze E-bikes hebben. Nog nooit zijn we met de auto ergens naar toe gereden om te gaan fietsen. Onze keuze is gevallen op een tocht door Limburg.

We hebben de auto geparkeerd in Schimmert, vlakbij fietsterras ’t Weverke. De telefoon met de navi app, hebben we vastgemaakt met 2 ty-raps aan het stuur. is wel even wennen. Dacht dat de navigatie hetzelfde werkte als in de auto, maar dat blijkt niet het geval. Deze navigatie geeft aan hoe lang je een bepaalde fietsroute moet rijden, en niet wanneer je elke keer recht of linksaf moet gaan. dus in het begin regelmatig verkeerd gereden, maar na enkele kilometers gereden te hebben, werkt de app wel leuk. Je moet op de bordjes letten wat het voor mij in ieder geval leuk maakt.

 

 

 

 

 

 

 

 

De eerste plaats die we aandoen is Arensdenhout, via Hulsberg en Klimmen komen we in Valkenburg. Na Valkenburg hebben we op een terrasje lekker geluncht. ( volgens mij in Geulem ) Daarna door natuurgebied De Dellen gefietst. We zijn door verschillende kleine dorpjes gefietst, waar je soms best wat heuvels had. de steilste was er een van 14%, Hier kwam het nut van een elektrische fiets goed tot zijn recht. We konden nu fietsend boven komen, zonder die hulpmotor hadden we zeker moeten lopen haha.

Helaas waren we niet met volle accu’s begonnen. ongeveer 7 kilometer voor het einde van de rit was Jackelien haar accu leeg. We hebben de accu’s gewisseld waardoor ik deze laatste kilometers zonder hulp moest fietsen. Met nog een paar kleine klimmetjes was dit best wel afzien. Gelukkig kwam er een einde aan deze rit, niet voor het plezier wat we hebben gehad, maar fietsen zonder hulpmotortje in Limburg is voor mij niet meer te doen.

Fietscafe ’t Weverke was helaas gesloten op maandag, dus moesten we het doen van het restant water wat we nog hadden. In ieder geval, ondanks de lege accu, was het toch een super dag en zeker voor herhaling vatbaar.

Deze route is te vinden op Route.nl onder nummer: 124924

 

plaats een reactie

Reacties

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://broekiesontour.nl/fietsen-rond-de-geul-bij-valkenburg