Datum: Vrijdag 11 mei 2018,

Afstand: 46,9km


Vandaag onze tweede tocht, afgelopen maandag was zo goed bevallen, dat we er maar meteen weer een hebben gedaan in deze week.

We rijden de routes met de App van Route.nl, Afgelopen maandag hadden we de telefoon met 2 ty-raps vastgemaakt aan het stuur. nu hebben we hiervoor een telefoonhouder aangeschaft zodat dit wat makkelijker is. Het was even wennen deze navigatie, maar als je eenmaal begrijpt hoe het werkt, is het ideaal. Ik miste vandaag wel een spiegel en een beter zadel, dus hoop bij de volgende tocht hier ook over te beschikken.

Dat Brabant mooi is, dat weten we, maar ook al wonen we al ruim 50 jaar in deze prachtige provincie, we zijn nog lang niet overal geweest. Zo is de Biesbosch voor ons eigenlijk een streek waar we nog niet veel zijn geweest, dus vandaag staat hier een tocht gepland.

We hadden een goede parkeerplaats gevonden enkele meters van de route. ( Werkendam, Lange Wiep ) Zodra de fietsen van de drager af waren, kon de tocht beginnen. De eerste kilometers waren over de dijk dwars door Werkendam richting Fort Steurgat. Helaas was deze nog gesloten en konden we hem alleen van de buitenkant bezichtigen. Vanaf hier een rechte lange weg met wel aan beide kanten een prachtig uitzicht over het landschap met veel watervogels verder richting het Biesbosch museum. Hier een lekkere kop koffie en appelgebak genuttigd.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een korte pauze verder richting Pondje Steur. Continue een prachtig uitzicht over de Biesbosch. na regelmatig gestopt te zijn om goed van het uitzicht te genieten, aangekomen bij het fietspondje. De overtocht kost 75 cent. eenmaal aan de overkant begint een leuke tocht over de dijken met uitzicht over het water met veel plezierboten. Na enkele kilometers aangekomen in Hank. leuke dijkhuizen met daaromheen prachtige natuur. Even uitrusten met een Cola en een pilsje bij Fort Bakkerskil, een B&B waar je ook kan stoppen voor een drankje. na deze stop was het nog een kort stukje terug naar de auto.

Al met al een zeer geslaagde tocht. Zeker een aanrader voor diegene die van de natuur houden.   

 

deze route is te vinden op Route.nl onder nummer: 115168

 

plaats een reactie

Reacties

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://broekiesontour.nl/fietsen-door-de-natte-biesbosch