Met carnaval zal ik een cruise gaan maken naar de Canarische eilanden en Marokko. De reis zal er als volgt uitzien:

 

Dag 1: AMSTERDAM – LAS PALMAS (GRAN CANARIA)Vanaf Schiphol vlieg ik vandaag om 05:00 uur volgens planning naar Las Palmas, waar ik hopelijk rond 09:05 uur land.

Dag 2: SANTA CRUZ (TENERIFE)
Het hele jaar door is het goed vertoeven op dit Canarische eiland. Vanaf de haven in Santa Cruz loop je zo het centrum in van deze hoofdstad. Sla je slag, want hier kan je belastingvrij shoppen. De boulevard met terrassen en verschillende ijssalons zijn altijd erg gezellig. Geniet van de talloze Spaanse straatmuzikanten wanneer je over de boulevard van deze stad struint. Wie weet leer jij nog een aantal pasjes van de typisch Spaanse dans Flamenco. Het Auditorio is de blikvanger van de stad. Een bezoek aan dit gebouw mag zeker niet op jouw lijstje ontbreken. Wil je zeker weten dat je niks mist van deze hoofdstad? Kies dan voor een hop-on-hop off bus die vanaf Plaza de España vertrekt.

Dag 3: SANTA CRUZ (LA PALMA)
La Isla Bonita (het mooie eiland) of La Isla Verde (het groene eiland) zo wordt dit stukje Spanje ook wel genoemd. Welkom op La Palma. Dit Spaanse eiland dobbert tussen de andere Canarische eilanden en Marokko in de Atlantische Oceaan. La Palma heeft een vulkanische bodem. Wat betekent dat je niet alleen de vulkanische bergketen kan bezoeken. Maar ook de zwarte stranden. Dat is even wennen, als je met je blote voeten door het zwarte zand loopt. Met een bezoek aan dit eiland kom je in de levensritme ‘slow life’. Op La Palma onthaast je vanzelf.

Dag 4: OP ZEE
Vandaag breng je de hele dag door aan boord van de ms Horizon. Geniet van alle faciliteiten en laat de eerste indrukken op je inwerken. Het middelgrote schip heeft veel ruimte, zowel binnen als buiten. Plons in het zwembad, bubbel weg in de jacuzzi of ga een gokje wagen in het casino. Geniet van een lekkere vruchtensap aan dek of een biertje van de tap, tijdens deze cruise zijn de drankjes inbegrepen (met uitzondering van de A-merken). Er zijn drie restaurants aan boord waar jij heerlijk kunt dineren. Vanaf 19.30 uur is het buffetrestaurant geopend.

Dag 5: AGADIR (MAROKKO)
Marokko is Afrika en Arabië ineen. Eindeloze zandvlakten met vruchtbare oases worden afgewisseld door eeuwenoude koningssteden met levendige medina’s. In Marokko komen al jouw zintuigen tot leven. De kleuren, geuren en smaken zijn allemaal even intens. Laat je verrassen door de gastvrije bevolking. En geniet van fijn gekruide gerechten bereid in de tajine. Ook de wereldberoemde Marokkaanse couscous mag je niet missen. Agadir is de grootste toeristische badplaats van Marokko. Dat kan ook niet anders met kilometers fijn zandstrand en ieder jaar meer dan driehonderd dagen zon. Talrijke restaurants, terrassen, winkeltjes en brede boulevards zorgen voor een gezellige sfeer. Wist je dat Agadir is in 1960 getroffen door een aardbeving? Hierbij is het oude centrum grotendeels verwoest. Er bleven slechts enkele gebouwen overeind, waaronder de moskee en de kasba, boven op de heuvel.

Dag 6: ARRECIFE (LANZAROTE)
Welkom op de maan! Door verschillende vulkaanuitbarstingen is het eiland Lanzarote voor een groot gedeelte bedekt met lava. Hierdoor is er weinig begroeiing mogelijk. Bizar, maar fascinerend. Hier maak je al snel de vergelijking met de maan. Eind jaren 80 was Lanzarote het decor voor de bekendste clown en acrobaat van Nederland, Bassie en Adriaan. Het park Timanfaya is zeker een bezoek waard. Dit nationale park is een uniek natuurgebied met lavavelden, magmakamers en kraters. Voel je als een ster, want hier is het net alsof je een filmset instapt. Zelfs delen van de film ‘The Lord of the Rings’ zijn hier opgenomen. ms Horizon meert af in de hoofdstad Arrecife. In deze gezellige stad, mag je zeker het museum Castillo de San José niet missen. Spot jij het werk van één van de bekendste Spaanse schilders, Pablo Picasso?

Dag 7: PUERTO DEL ROSARIO (FUERTEVENTURA)
Vandaag legt ms Horizon aan in Fuerteventura. Dit vulkanisch eiland is erg geliefd bij sportliefhebbers. Vanaf het strand zie je de vele wind- en kitesurfers voorbij vliegen. Fuerteventura staat bekend als het zonnigste eiland van de Canarische eilanden. Geniet van de heerlijke winterzon op het witte strand (Playa Blanca) in Puerto del Rosario. In het noorden van het land vind je Corralejo. Een toeristisch dorp wat door de jaren heen zijn oorspronkelijke karakter heeft behouden. Smul hier van de Spaanse tapas, meet the locals of spot de traditionele vissersbootjes in de haven. Als je denkt dat er wilde herten te zien zijn op het eiland, heb je het goed mis! Er wordt namelijk gewaarschuwd voor wilde geiten. Omdat daar geen borden voor bestaan heeft men de borden geplaatst dat je moet oppassen voor overstekende herten. Goed opletten dus.

Dag 8: LAS PALMAS – AMSTERDAM
Vroeg in de ochtend komt het schip weer aan in Las Palmas. Nog even op je gemak ontbijten. Rond 08.00 uur dien je de hut te verlaten, echter als TUI gast mag je langer aan boord blijven. Rond 13.00 uur hoef je pas te ontschepen. Aansluitend volgt de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam. Daar hoop ik om 23:55 uur weer te landen.

plaats een reactie

Reacties

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://broekiesontour.nl/cruise-canarische-eilanden-en-marokko