Na goed geslapen te hebben, staat vandaag een ritje naar Ronda op het programma. Het is ongeveer een uurtje rijden. Na het ontbijt rijden we richting Marbella waar we de A-397 naar Ronda nemen. Een leuke weg door de bergen met regelmatig fantastische uitzichten brengt ons in Ronda.

Ronda – Puente Nuevo

Ronda staat vooral bekend om de Puente Nuevo ( nieuwe brug ) deze brug verbindt beide stadsdelen van Ronda met elkaar. Ronda wordt namelijk gescheiden door een diepe kloof. De brug is van 1793. Bij de brug hebben we heerlijk op een terrasje gezeten onder genot van een drankje en genoten van de zon.

Na van het uitzicht genoten te hebben en natuurlijk een koelkast magneetje gekocht te hebben, zijn we weer terug naar de auto gegaan om weer richting Estepona te rijden. Helaas hadden we niet veel tijd om hier te blijven in deze korte vakantie, maar Ronda heeft veel meer te bieden dan alleen deze brug. Plaza de Toros  en Puente Viejo ( oude brug ) zijn er zo maar 2 van. Maar de eerste indruk ( en daar ging het ons om ) van Ronda is leuk, en staat nu op mijn lijstje om eens een keer goed te bezichtigen.

Tapas in Estepona

Waarom gingen we ook al weer een paar dagen naar Spanje? Dat was voor ons eigenlijk meteen duidelijk. Het eten. Nicole en ik houden erg veel van de Spaanse keuken. Tapas en Paella zijn onze favorieten. Bij de drank is dit de Sangria. Dus thuis had ik al gegoogeld op restaurants met Tapas die goede reviews hadden. Een van deze restaurants lag aan de haven van Estepona, genaamd Taberne Mar de Alborán. Een klein restaurantje, geen uitzicht op de haven, maar wel er maar 20 meter vanaf.

Hier hebben we diverse Tapas besteld en inderdaad, heerlijk. Dit is genieten. De Pil-Pil en de Albondigas waren voortreffelijk. Ook de andere Tapas waren meer dan de moeite waard. Dit is zeker een restaurant om een keer terug te komen.

Na een wandeling door dit stuk van Estepona zijn we terug naar ons Appartement gegaan. Helaas was de Carrefour vandaag gesloten (zondag) dus bij de Mac Donalds gestopt voor een ijsco voor Fay en voor ons.

plaats een reactie

Reacties

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://broekiesontour.nl/carnaval-2018-ronda