Campings

Campings Canada:

Als je een camperreis gaat maken door Canada heb je de keuze uit diverse soorten campings. Campgrounds of rv parks genoemd. Er zijn diverse soorten. Zo heb je de Frontcountry Camping en de Backcountry Camping, ook heb je de RV parken of resorts.

Als eerste moet je je eigen afvragen wat je wilt, wil je aangesloten zijn op elektriciteit en of water? ook op het riool aansluiten is mogelijk. Als je ze alle 3 wil zijn dit de zogenaamde Full hookup plaatsen. Je bent dan van alle gemakken voorzien. de airco kan aan. de magnetron etc is bruikbaar. Elke camper heeft vaste inbouw tanken voor schoon en vuil water.(grey tank) de inhoud is verschillend per campertype, maar zijn meestal voldoende om een paar dagen mee door te komen, wil je ook douchen dan zal de voorraad schoon water gauw op zijn. het gebruik van het toilet wordt opgevangen in een aparte tank (black tank). de black en grey tank kun je legen op een dumpstation. Vaak op elke grotere camping is er wel een aanwezig. Bij een full hookup plaats, heb je deze op de plek zelf.

Frontcountry camping:

Dit zijn campings in de buurt van steden en toeristische attracties, beschikken vaak over veel plaatsen met en zonder aansluitingen. Meestal kun je deze reserveren via een landelijk reserverings systeem.

Backcountry camping:

Dit zijn campings meestal achteraf gelegen zonder aansluitingen. je bent dan afhankelijk van je eigen voorzieningen aan boord van de camper. soms zijn deze te reserveren, maar vaak geldt hier de regel first come- first serve. dus wie het eerste komt, krijgt de plek.

RV parken:

Dit zijn campings, meestal in privé bezit. zijn vaak wat duurder, maar hebben meer luxe.

Onze top 4 met mooie campings in Canada.

  1. Browns bay resort te Campbell River, (Ripple rock campground) Deze camping ligt ongeveer 19km ten noorden van Campbell River. te bereiken via een 5km gravel weg. Deze weg is eigenlijk het enigste minpuntje van deze camping. Je kan hier alleen stapvoets rijden met je camper en bent dus al gauw een half uurtje kwijt. Je hebt wel kans om beren tegen te komen tijdens deze rit. Het voordeel van deze gravel weg is wel dat het op het resort een stuk rustiger is. Er zijn weinig dag-toeristen. Op het resort zelf heb je een haven en restaurant. De camping beschikt over goede sanitaire voorzieningen incl wasmachine en droger. Totaal zijn er ongeveer 60 plaatsen alle voorzien van full hookup. Kijk eens naar filmpje voor een eerste indruk. (filmpje is een promotiefilmpje van camping zelf)
  2. Pedder bay resort & Marina bij Victoria, Deze camping ligt ongeveer 28km van Victoria vandaan. de camping zelf heeft ruime plekken en goede sanitaire voorzieningen. Wat de camping vooral in onze top 3 doet staan is de omgeving.
  3. Whistlers campground te Jasper, deze camping ligt vlak bij Jasper. Het is een camping van de nationale parken en te reserveren via parks canada, een landelijk reserverings systeem ( zie link hierboven ) Deze prachtige grote camping heeft plaatsen met en zonder aansluitingen. in een prachtige bosrijke omgeving kan je hier van je rust genieten en toch binnen enkele minuten in het gezellige Jasper zijn.
  4. Dutch lake resort te Clearwater, Deze camping ligt aan een groot meer, prachtige uitgangspositie om Whell grays national park te bezichtigen. Niet een al te rustige camping met een goed restaurant. mogelijkheid om Kano’s of roeibootje te huren.

Campings Amerika:

Wij hebben voor onze reis naar Amerika gekozen om alle campings van te voren te reserveren. De meeste hebben we gevonden via Google. ook hebben we er een via Bookings.com geboekt. Bijna alle campings hebben we direct bij reserveren moeten betalen. ( eerste nacht ) Ze hebben wel gratis annulering voorwaarden, dus mochten we moeten annuleren, krijgen we (hopelijk) ons geld terug.

Hoe de campings zijn, zullen we hier vermelden na onze reis. Klik op de camping voor meer informatie.

 

Follow by Email
Facebook
Facebook
Google+
Google+
https://broekiesontour.nl/campings-2